Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki Miejsko-Gminny Ośrodek Kultury i Sportu w Koprzywnicy
spacer doliną starej Koprzywianki operacja KOPRZYWIANKA Koprzywnickie Bziuki - wpis na Listę Niematerialnego Dziedzictwa Kulturowego Dożynki Gminne Rowerowa Koprzywnica Grupa Historyczno-Ekspolracyjna Wisła Spacer trasami nordicowymi. Zespół Ludowy Powiślanie Zespół Pieśni i Tańca Mali Powiślanie Bziuki Bziuki Operacja Koprzywianka #3 Operacja Koprzywianka #3 Stroiki świąteczne Ferie dla najmłodszych Spektakl mikołajkowy świąteczne animacje Eliminacje gminne - Młodzież Zapobiega Pożarom

Nasze sandomierskie - kulinaria regionalne

Utworzono dnia 16.09.2019

Podczas 17 konkursu kulinarnego pt. „Nasze sandomierskie – kulinaria regionalne” - grzyby w lokalnej kuchni Miasto i Gminę Koprzywnica reprezentowała delegacja:
Mirosław Kępa – Zastępca Burmistrza MiG Koprzywnica, Marta Kiliańska – dyrektor Miejsko-Gminnego Ośrodka Kultury
i Sportu w Koprzywnicy wraz z kadrą
oraz przedstawicielki Koła Gospodyń Wiejskich w Gnieszowicach:
Katarzyna Kasińska – Prezes
Justyna Piątkowska
Dominika Swendrowska

Prezentowaną potrawą, zgłoszoną do konkursu był barszcz grzybowy wigilijny, którego głównym składnikiem są oczywiście grzyby.
Ze względu na nazwę barszcz ten serwuje się przede wszystkim w czasie wigilijnym, natomiast ze względu na walory smakowe, smakuje on o każdej porze roku.

Nasze sandomierskie 0 kulinaria regionalne.

Utworzono dnia 16.09.2019, 15:23